Escola Plurilíngüe

 

Un dels eixos pels quals opten les escoles Vedruna és el de l’Escola Plurilíngüe.

Entenem que aquest implica que el centre ofereixi elements formatius, en el marc del seu Projecte lingüístic de l’escola, que permetin a l’alumne de comprendre i expressar-se en el màxim de llengües possible: català, castellà, anglès i, de forma optativa, francès, alemany i llatí.

En relació a potenciar aquesta línia ens proposem: 

Llar: Fer un primer contacte amb la llengua anglesa, mitjançant cançons i jocs en aquesta llengua.

Infantil: L’alumnat està exposat a una immersió continuada a la llengua anglesa i aprèn significativament el vocabulari i les estructures dins d’un context globalitzat, a través de contes, cançons, jocs, activitats i teatre. Es treballa amb una mestra especialista una hora per setmana a P3, P4 i P5 i també es compta amb el el suport  d’un auxiliar de conversa, amb la intenció de familiaritzar-se amn l'anglès.

Primària: Es treballa l’anglès seguint les orientacions curriculars. Tota l’etapa de Primària té el suport de 25 hores d’un auxiliar de conversa, amb la intenció d’afavorir el fet comunicatiu. S’hi afegeix l’activitat del CLIL, de manera que els alumnes s’acostumin a usar l’anglès en diversos contextos, sobretot en l’àmbit de les Arts&Craft i en activitats de ciències naturals, socials. També, per a tota la Primària s’ofereix una obra de teatre en anglès. L’escola ofereix un servei d’extraescolar en anglès en horaris de migdia i tardes.  Les colònies del Cicle Superior són en llengua anglesa i està previst oferir més Colònies lingüístiques pel mes de juny. 

Secundària: Al costat de les hores curriculars, l’escola disposa d’un auxiliar de conversa, amb 25 hores de dedicació per a l'eso. També s’ofereixen optatives de ciències en anglès. Als cursos de de Secundària s’imparteixen les activitats AICLE des de les matèries de ciències, en grups reduïts. 

Per a l’etapa de Secundària, s’ofereix a tots els alumnes  una estada lingüística d’una setmana a Anglaterra.

Des de diverses matèries, es procura la utilització de recursos (vídeos, bibliografia) en anglès, de manera que aquesta llengua sigui transversal. S’aposta per treballar el vocabulari específic en anglès des de diverses matèries.

L’escola  prepara als nostres alumnes per als exàmens de Cambridge en els seus diversos nivells: Pet, Ket, First i Advance.

De cara als mesos d’estiu, l’escola oferirà a tots els alumnes de 3r i 4t de secundària una estada a Anglaterra.

En el marc de l’escola multilingüe s’ofereixen matèries optatives d’alemany a  Secundària i de francès a nivell d'extraescolar.

Per a tota l’escola, des d’Infantil fins a Secundària existeix una proposta d’anglès extraescolar en anglès.

 També et pot interessar...

Casals de vacances

En període de vacances l'escola no tanca. Oferim: Casal d'estiu obert a tothom tot el mes de juliol, pels alumnes de P3 a 4t de Primària Casal d...

llegir més »

ESTIL EDUCATIU

La pedagogia de les Escoles Vedruna és una pedagogia amb estil propi que gira al voltat d'un eix: la valoració de les persones i les relacions inte...

llegir més »

ELS NOSTRES BLOGS

CLICA AQUÍ i podràs veure tots els nostres blogs. N'hi ha per triar i remenar. Alguns són monografics, dedicats a temes que hem treballat a difere...

llegir més »