Cadascuna de les nostres vides forma part d’una història, i la meva, procuro mantenir-la sempre viva, perquè en moments difícils m’ha ajudat a superar moltes vicissituds de la vida.
Els meus pares, empordanesos de soca-rel, el pare de Verges, i la mare de Palafrugell, vingueren a Ripoll a finals de l’any 1951 i s’instal·laran a casa de la germana del pare, la meva tia Quimeta, que feia ja uns anys que n’era casada a Ripoll.
El dia 5 de gener de l’any 1952, Mn. Pere Bonada els casava al Monestir de Sta. Maria de Ripoll. Aquest mateix any, la Verge de Fàtima va fer un recorregut per Espanya, i el mes de maig va arribà a Ripoll, aquell dia la meva mare i la meva tia Quimeta fent-se un lloc entre mig de la gran multitud, aconseguiren abraçar-se fervorosamenta a la imatge de la Verge, la mare, em duia dins de les seves entranyes, i estic plenament convençuda de que va transmetre’m aquell fervor, ja que tinc una gran devoció per la Verge de Fàtima. Gelosament, guardo la foto d’aquell dia. A la meva mare, li agradava molt d’explicar-me les seves primeres vivències a Ripoll, i una de les coses que més em va impressionar, és de la manera com m’explicava que aquell dia, Ripoll desprenia una olor i una llum especial.
El 20 d’octubre d’aquell mateix any vaig venir al món, va ser a l’hospital de Campdevànol, el part es presentava un xic complicat, ja que vaig néixer dempeus, el pa sota del braç no li duia, de ben segur que ja me l’havia cruspit, perquè ni més ni menys que pesava cinc quilos.
Als quatre anys fou quan els meus pares de manera mol encertada varen matricular-me a l’escola Vedruna, a l’octubre de l’any 1956. Entre totes les coses que tinc per agrair-los, aquesta és una d’elles, l’haver optat per aquesta escola, perquè les germanes Carmelites tinguessin cura de la meva formació.
En ella vaig viure la meva infància i l’adolescència, són molts els records que en tinc, tots bonics i positius, fins i tot alguns de molt emotius, ja que hi ha una bonica i tendra història que té a veure amb la meva infància i la germana. Rosalia, a la qui jo, sempre, havia dit mare. Malauradament, va morir molt jove, però el seu record viu em mi. Per més capacitat de síntesi que tingués, resumir tanta concentració de records amb un curt espai és complicat, encara que reconec, m’agradaria despullar aquest records vestits de sentiments.En fi, el relatar aquest records m’ha estat fàcil, però, contenir la emoció, certament que no.
Crec que l’escola ha tingut un bon encert en posar aquest apartat al serveis de tots els exalumnes, així doncs, l’aprofito per fer un petit homenatge, a totes aquelles monges que en diferents etapes de la meva vida, varen contribuir a la meva formació.
Per ordre: les germanes, Josefa, Rosalia, Loreto, Maria, Teresa, Ventura, Constància, Antònia Mª, i, Josefina, i no puc obviar a les dues superiores que durant aquestes etapes, tingueren la responsabilitat d’estar al front de l’escola, la Mare Montserrat Castells, i, la Mare Maria Torra. Una abraçada per a tothom.